Ouder met kind

Kinderen ontdekken heel actief en beweeglijk de wereld. Naast de vele inspanningen en prikkels hebben ze ook ontspanning en rust nodig. Inspanning en ontspanning horen elkaar af te wisselen, dat brengt een kind in balans.

Ouder-kind yoga

Door yoga komen kinderen meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. Dat maakt ze beter bestand tegen de, soms ingewikkelde, buitenwereld. Tijdens de ouder-kind lessen werk ik in een privé setting van 1 ouder met kind. Dit is mogelijk in de leeftijd van 6-17 jaar. Deze lessen worden op maat gemaakt en kunnen ook onderdelen van coaching bevatten.

Wat leren kinderen en ouders?

De lessen zijn niet prestatiegericht en de lessen worden op een uitnodigende manier aangeboden zonder te forceren. Enkele voordelen van de ouder-kind yoga:

  • Een goede lichaamshouding
  • Zorgt voor een betere communicatie
  • Versterkt de emotionele band
  • Helpt bij een beter lichaamsbesef
  • Ontwikkelt de motorische, sociale en cognitieve vaardigheden
  • Bevordert zelfbewustzijn, concentratievermogen, emotionele groei enz.
  • Met elkaar veel plezier hebben en jezelf en elkaar beter leren kennen staat centraal tijdens ouder-kind yoga lessen.

Ontspanning voor ouders

Tijdens de ouder-kind yoga sessies merkte ik dat de meeste moeders in dit geval, erg verlangen naar een rust momentje voor zichzelf. We kennen allemaal het gevoel wel alle ballen hoog te willen houden. Het drukke dagelijks leven met werk, kinderen, huishouden, sociale leven en alles daaromheen kan je weleens het gevoel geven geleefd te worden. Niet zo gek dus dat je amper tot een moment voor jezelf komt. Als moeder van 2 (hsp/ strong willed) kinderen en alles eromheen ervaar ik ook vaak genoeg hoe belangrijk en fijn zo’n moment voor jezelf is. Tijdens dit uur ervaar je rust, hoef je niets en kom je weer tot jezelf.

Dit uur bestaat uit ontspanningsoefeningen, meditatie, lichte yogahoudingen/serie, massagekaarten en bij interesse kan ik ook een engelenkaart legging doen voor (nieuwe) inzichten. Dit alles geheel op maat en naar behoefte, dit wordt daarom 1 op 1 gegeven.